کد خبر : 638
تاریخ انتشار : دوشنبه ۳ بهمن ۱۴۰۱ - ۲۲:۵۴

در تپه ها و کوههای گچی شمال رامهرمز چه می گذرد

در تپه ها و کوههای گچی شمال رامهرمز چه می گذرد

به گزارش صدای رامهرمز، فرهاد غلامی از کوهنوردان و فعالان محیط زیست طی یک یادداشتی بابت حفاری ، تخریب و برداشت بی رویه ماشین آلات شرکت گچ رامهرمز از منابع طبیعی انتقاد کرد و خواستار ورود مسٸولین ذیربط برای جلوگیری از بروز آسیب های زیست محیطی در آینده شد.  متن یادداشت به شرح ذیل است:

به گزارش صدای رامهرمز، فرهاد غلامی از کوهنوردان و فعالان محیط زیست طی یک یادداشتی بابت حفاری ، تخریب و برداشت بی رویه ماشین آلات شرکت گچ رامهرمز از منابع طبیعی انتقاد کرد و خواستار ورود مسٸولین ذیربط برای جلوگیری از بروز آسیب های زیست محیطی در آینده شد.

 متن یادداشت به شرح ذیل است:

رامهرمز از محدود شهرهایی است که تپه های گلی و کوههای گچی در امتداد شمال آن قرار گرفته اند و اشراف این کوههای گچی متنوع به شهر و دشت رامهرمز ، نمای زیبا و مناظر جذابی را به نمایش گذاشته است.

همجواری این تپه های زیبا وبعضاً سرسبز با دره های عمیق و گاهاً پر از آب های فصلی به شهر رامهرمز ، باعث شده که از دیرباز ورزشکاران وکوهنوردان رامهرمزی و گاهی از سایر شهرهای استان خوزستان از مسیرهای مختلف به این تپه ها و کوهها صعود کرده وعلاوه بر ورزش ، اوقات فراغت خود را در این ارتفاعات زیبا سپری نمایند. خوشبختانه همین ویژه گی ممتاز جغرافیایی شهر سبب شده کوهنوردی در رامهرمز به یک فرهنگ همگانی تبدیل شود و علاوه بر صعودهای گروهی مردم از سنین مختلف خصوصا جوانان ، چندین باشگاه کوهنوردی تاسیس و فعال گردیده به طوریکه برخی از این باشگاه ها در سطح استان و کشور مطرح شده می باشند.

همچنین وجود قلعه ی باستانی دا و دختر بر فراز این کوهای گچی بعنوان یکی از میراث های فرهنگی رامهرمز و منطقه ی زیبای دژگلی و تپه های مریخی در امتداد شمال شرقی این ارتفاعات بعنوان جاذبه های گردشگری اهمیت این تپه ها را دوچندان کرده است.

موضوع مهمی که در یک دهه ی اخیر موجب نگرانی شهروندان گردیده ، حفاری ، تخریب و برداشت بی رویه و افزاینده از این منابع طبیعی و خدادادی توسط ماشین آلات صنعتی شرکت گچ رامهرمز میباشد که به ارتفاعات اکثر تپه ها کشیده شده و هر روز غرش صدای تردد ماشین های سنگین و صدای دلخراش ضربه چکش بیل های مکانیکی این شرکت ، چشم انداز طبیعی و سکوت سرشار از زیبایی این تپه ها را به مخاطره انداخته و اکوسیستم‌ گیاهی و جانوری آن مناطق را به نابودی کشانده است.

عمق فاجعه را میتوان اینجا دانست که کوههای مشرف به شهر در حال تخریب و حفاری بوده و حتی مسیرهای منتهی به قله معروف کله قندی که هر روزه میزبان تعداد کثیری از شهروندان کوهنورد میباشد نیز از این تهدید در امان نبوده و به تدریج رو به نابودی خواهد رفت.

همه بر این موضوع واقف هستند آسیب هایی که استفاده بی‌رویه از منابع طبیعی به محیط زیست وارد می‌کند ، تغییر شکل زمین و بد شکل کردن محیط زیست است، همچنین با انفجارات و حمل و نقل‌های روزانه ، آلودگی صوتی در طبیعت ایجاد شده که این مسئله نیز باعث ترس و فرار بسیاری از گونه‌های جانوری و تهدید زیست‌بوم‌ها شده است.

الاایحال ، سوالات بی پاسخی ذهن نگارنده ی این سطور را مشغول کرده که قطعا دغدغه جمع کثیری از شهروندان رامهرمزی میباشد؛ اینکه مجوز بهره برداری شرکت گچ رامهرمز از معدن در چه محدوده ای از این تپه ها و تا چه ارتفاعی هست؟

آیا همه ی کوههای گچی رامهرمز از رودخانه علا تا پارک کوهستان و حتی مسیر جاده ی سور خانمی را هم در بر میگرد یا خیر؟
آیا کار شرکت گچ که تقریبا در اکثر ارتفاعات در حال بهره برداری از معدن میباشد غیر قانونی هست؟ یا مجوز برداشت از کل کوهها و تپه های شمال رامهرمز را دارد؟

شرکت گچ رامهرمز که علاوه بر ایجاد آلودگی هوا ، تخریب محیط زیست و درکل اکوسیستم‌ منطقه را بهم میریزد چه آوردی برای منافع عمومی شهروندان رامهرمزی دارد؟

آیا تاکنون اقدام محسوسی در زمینه های منافع عمومی شهر انجام داده اند؟ مدیریت آن شرکت چه طرح و برنامه ای برای جبران خسارت وارده به محیط زیست شهرمان دارد؟ و سوالات بی شمار دیگر…

شایان ذکر است که تخریب تپه های بکر و زیبای گچی رامهرمز علاوه بر آسیب به پوشش گیاهی و جانوری و تضییع حقوق آیندگان ، مسیر پاکوب و راههای صعود کوهنوردان را به قله های مشرف بر این تپه ها تخریب و از بین میبرد و کم کم مسیرهای مشخص و قابل عبور صعود کوهنوردان از بین رفته و به ناچارممکن است این ورزش فرح بخش و شاداب که در بین شهروندان به یک فرهنگ تبدیل شده است کمرنگ و به فراموشی سپرده شود.

کاش مسٸولین ذیربط به این مساله ی مهم و حیاتی ورود کرده و با محدود کردن محدوده ی معدن شرکت مذکور از حفاری و تخریب تپه های دست نخورده ی دیگر ممانعت بعمل آورند.

همچنین از اعضای شورای شهر رامهرمز درخواست میشود که با هماهنگی فرمانداری و اداره منابع طبیعی شهرستان ، شرکت گچ را ملزم کنند در ازای بهره برداری از معدن خدادادی نزدیک و با کمترین هزینه ی ایاب و ذهاب ، جبران خسارت نموده و خدمات عام المنفعه و قابل محسوسی مثل ساختن سرویس بهداشتی و نماز خانه در منطقه پارک جنگلی و پاچکوه که محل تفریح و دورهمی اکثر خانواده های رامهرمزی در طول چند ماه از سال میباشد اقدام نموده و یا درختکاری و کاشت نهال در محل هایی را که حفاری میکند در برنامه ی هرساله‌‌ خود قرار دهد.

این کمترین خواسته ی طرفداران محیط زیست و کوهنوردان رامهرمزی برای حفاظت از محیط پیرامونی سکونت خود میباشد که امیدواریم با پیگیری مسئولین ذیربط اجرایی گردد.

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.